עו"ד אפרת פודם

מנכ"לית מרכז תמורה

עו"ד אפרת פודם משמשת כמנכ"לית המרכז, בוגרת תואר ראשון במשפטים ובמדעי המדינה (בהצטיינות) מאוניברסיטת בר-אילן, ובוגרת תואר שני במשפטים (בהצטיינות) כעמיתה בתכנית "תקנה", הפועלת במסגרת הקתדרה לזכויות אדם על שם אמיל זולא, בבית הספר למשפטים של המכללה למנהל.

 

במהלך לימודיה לתואר הראשון לקחה אפרת חלק בקליניקה לסיוע משפטי, והועסקה כעוזרת מנהלת הקליניקה לשווין זכויות של אנשים בעלי מוגבלויות, עו"ד (כיום, ח"כ) קארין אלהרר. במקביל שימשה אפרת כדוברת אגודת הסטודנטים באוניברסיטה.

 

את התמחותה עשתה בפרקליטות האזרחית בתל אביב, שם עסקה במגוון תחומים כגון דיני עבודה, נזיקין ומשפט מנהלי. בתום ההתמחות, החלה לעבוד ב"מרכז תמורה- המרכז המשפטי לקידום שוויון", בו היא משמשת כמנכ"לית בשלוש השנים האחרונות.

 

לצד עבודתה במרכז, עו"ד פודם משמשת מנחה קלינית של "הקליניקה לקידום שוויון באמצעות דיני הנזיקין"  בבית-הספר למשפטים של המסלול האקדמי - המכללה למנהל. במקביל, עו"ד פודם משמשת כראש צוות ההוראה של קורס "תורת המשפט" במכללה, משמשת כיועצת המשפטית של "המטה למאבק בגזענות בישראל" וחברה בועד המנהל שלו. בנוסף, היא עמיתה ומלגאית בסיירת האקדמית להובלת שינוי וחדשנות בהוראת למידה, בקתדרה ע"ש יאנוש קורצ'אק להשכלה אקדמית בעידן דיגיטלי, הרשות למצוינות בהוראה. בליווי ד"ר איתמר שבתאי.

בשנת 2018 נבחרה אפרת לרשימת ל"ו הצעירים והצעירות המובילים ומובילות העשייה חברתית בישראל, של כלכליסט.

עו"ד פודם הינה בוגרת של תכנית העתודה הפוליטית "שחרית 120".

 

"החלום שלי הוא שגם אחרים יידעו שמותר לחלום, על מה אפשר בכלל לחלום, ואז לאפשר להם גם להגשים אותו. כיום, קבוצות שלמות באוכלוסייה אינן מודעות לזכויותיהן או שהשלימו זה מכבר עם העובדה כי הן מחוץ למשחק החברתי פוליטי, ומכאן לא רחוק היום והן ישכחו גם כיצד לחלום. אני מאמינה שכדי להשאיר מקום לתקווה ולהשריש שאיפות בכל אותן אוכלוסיות מוחלשות, עלינו לפעול בשני נתיבים מקבילים: לחשוף אותן אל המשפט ואל שיח הזכויות, מחד גיסא ולחשוף את המשפט אליהן, מאידך גיסא. רק כאשר ילדות וילדים ידעו שלא משנה מה צבע העור שלהם, מהו שיוכם המגדרי, האתני או הלאומי, הם  עדיין יוכלו לקבל את החינוך הטוב ביותר, להתקבל לעבודה על סמך כישוריהם בלבד וליהנות מחיי תרבות ופנאי מבלי לחשוש שיישארו מחוץ למועדון, הם גם יעזו לחלום על עתיד עם אופק פתוח ומגוון. על מנת שזה יקרה, עלינו לבסס את שיח השוויון במשפט הישראלי ולהנחילו לכלל הרבדים בחברה - מפלים ומופלים כאחד - תוך שימוש בכלים משפטיים וחברתיים מגוונים וחדשניים".